Двајца скопјани добија кривични пријави за измама оти излажале Косовец кој бил во македонски затвор дека може да му издејствуваат помилување од претседателот на Република Македонија и за тоа му зеле вкупно 8.000 евра.

СВР Скопје поднел кривична пријава против А.Т. (37) и З.П. (46) и ги товари дека од мај 2014 г. до март 2015 година го довеле Косовец во заблуда дека може да обезбедат помилување за остатокот од неговата затворска казна.

Откако му зеле вкупно 8.000 евра, 37-годишниот измамник му врачил фалсификувано решение за помилување и други документи, наводно потпишани од претседателот Ѓорге Иванов.