Нов претседател на кошаркарскиот клуб Работнички е Ристо Гапиќ, а за нов извршен директор е избран Васко Кичевски.

– Главна цел е да го задржиме сјајот на најтрофејниот клуб во Македонија, КК Работнички, и со тоа да успееме да ја вратиме титулата дома, во „Градски парк“. Големо задоволство ми е што на чело на стручниот штаб го имаме „докторот“, Марин Докузовски, и убеден сум дека заеднички со максимална посветеност и желба ќе успееме во предизвиците кои следуваат. Само со тимска работа и со постигнати резултати може секој спортски клуб да биде видлив во општеството – вели претседателот Ристо Гапиќ.

Директорот на клубот, Васко Кичевски, вели дека ќе работат напорно и дека тимот е отворен за сугестии и за предлози од секој кој сака да помогне.

– Како директор на клубот, ми претстои година на предизвици, односно целосно спроведување на стратегијата во однос на нашите пријатели и помагатели. Секој што сака да помогне на КК Работники, за нас е добредојден за сугестии и за предлози за напредок. Одржување на позитивната енергија во клубот е една од работите кои, исто така, се важни за мене. Ќе работиме напорно, од една страна да бидеме најдобри, а од друга страна да менаџираме на домаќински начин за успехот да не удри по грбот на опстанокот на клубот – вели директорот на Работнички, Васко Кичевски.

Од Работнички велат дека наредната сезона ќе се фокусираат на развој на младинската школа, со што ќе инвестираат во новите сили на кошарката, кои ќе бидат идни репрезентативци на Македонија.