Вечерва во 19 часот, во Музичката академија во Штип, концерт ќе одржат пијанистките Татјана Џорлева, професор по пијано на штипската Музичката академија, и Ана Гацева, професор по пијано на Факултетот за музичка уметност во Скопје. На концертот ќе бидат изведени композиции од Антонин Дворжак и од Жорж Бизе.

Овој концерт е дел од нивната концертна турнеја во повеќе градови низ земјава, а завршниот концерт ќе се одржи на 24 ноември во концертната сала на Факултетот за музичка уметност во Скопје.

Вонредниот професор д-р Ана Гацева дипломирала пијано на Факултетот за музичка уметност во Скопје, во класата на професор Стела Слејанска, како најдобар студент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Вонредниот професор д-р Татјана Џорлева е пијанистка од Македонија која има широка концертна дејност во својата земја и надвор од неа. Научно-истражувачката дејност на докторатот ја работела под менторство на професор Димитрие Бужаровски.