Фото: Ванчо Џамбаски

Најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ во соопштение за јавноста во кое се осврнува на дел од економските мерки што ќе ги преземе, го повторува својот акцент на гасификацијата и посочува дека меѓу првите ќе ги гасфицира медицинските установи на јавното здравство, при што се детeктира спин, т.е. извртена вистина, пишува „Вистиномер.мк“.

Давање на ветување од страна на ВМРО-ДПМНЕ за нешто што го сториле токму од оваа партија кога биле влада, само покажува колку паушалности можат да бидат искажани и понудени пред јавноста со цел да се добие предност во кампањата со што покрупни проекти.

Една таква ситница е ветувањето дека ќе го гасифицираат Клинички центар во Скопје ако дојдат на власт, заборавајќи дека го гасифицирале во 2013 година…

Целиот текст можете да го прочитате тука.