Концертите на Pin Conference закажани за утре се одложуваат за во петок и сабота

Фото: Фејсбук профил на PIn Conference

Концертите на Драган и Ратко Дутовски и на Antonie & OFF-GROUND Ensemble кои беа најавени за првиот ден и отварањето на музичкиот фестивал Pin Conference ќе бидат преместени во следните денови поради моменталнта состојба на жалост што ја прогласи владата на територијата на целата држава поради несреќата со автобусот во која загинаа 46 македонски државјани.

Од организацијата на Pin известуваат дека новата агенда ќе биде објавена деновиве, но и двата концерта ќе бидат вметнати во програмите предвидени за петок или сабота.

На листата на изведувачи со концертни настапи на интернационалниот музички фестивал Pin во петок се:

ММNK – Чешка;
Lufthansa – Македонија;
Gipsy Groove – Косово;
Repetitor – Србија;
I Wear* Experiment – Естонија

Зарина Парасевда – Македонија;
Balkan Taksim – Романија ;
Dina Jashari – Македонија;
Savana Funk – Италија, Мароко;
34’O – Бугарија;
VULK – Шпанија;
Thom Artway – Чешка;

Cinemon – Полска.

Во сабота се предвидени:

Stoned Hedge – Македонја;
Piqued Jacks – Италија;
Koala Voice – Словенија;
Trio Mandili – Џорџиј;
Mambo Kurt – Германија;
Diskobajagi – Босна и Херцеговина;
Perija – Македонија;
Hudaki Village Band – Украина;
Grupo Compay Segundo – Куба;
Ineffable – Романија;
Toka Shitet – Македонија;
Woodstock Barbie – Унгарија;
Cut Your Nipple – Македонија.
Покрај изведувачите, во склоп на фестивалот се организирани и панел дискусии кои може да ги погледнете ТУКА.
Пин конференс фестивалот ќе се одржува во просториите на Младинскиот Културен Центар како и претходните години. Своите почетоци ги бележи од 2012 година и е првиот и единствен интернационален конференс и шоукејс фестивал во Македонија. Фестивалот се организира од страна на Асоцијацијата за култура и уметности – „ТАКСИРАТ“ како дел од реномираниот Таксират Фестивал кој е дел од Европската Фестивалска Асоцијација и ETEP.