Ндрецај Хамди од Урошевац, наречен командант Пантер, вели дека се точни гласините дека во земјата патролираат членови на гардата на Илирида облечени во црни униформи, објави телевизијата „Алсат-М“.

– Гардата или 250 членови се лесно вооружени и како набљудувачи патролираат во неколку градови во Македонија – изјави Пантери за „Алсат-М“.