Ќе важат ли покачените стипендии за сите ученици и студенти од септември?

Со лавина реакции, онлајн петиција и утврдена дискриминација се соочи Министерството за образование и наука (МОН) по зголемувањето на стипендиите само за дел од учениците и студентите. Наместо пофалба за зголемените износи, државната политика на стипендирање изминава година беше „поздравена“ со обвинувања и револт меѓу студентите и учениците и утврдена индиректна дискриминација од страна на … Продолжи со читање Ќе важат ли покачените стипендии за сите ученици и студенти од септември?