„Кино утро“ од денеска во Кинотека на Северна Македонија

Фото: Фејсбук профил на Кинотека на Северна Македонија

Кинотеката на Северна Макеоднија од денес ја започнува својата програма на анимирани филмови и тинејџерски драми. „Кино утро“ е програма за најмладите која Кинотеката традиционално ја спроведува во првите денови од секоја Нова година.

Денешното отварање на „Кино утро“ започнува со емитувањето на филмските анимирани проекции „БИБИ, БОБИ И ЕДНА СНЕШКАСТИЧНА НОВА ГОДИНА“ во 18 часот и „КАЛАМИТИ ЏЕЈН“ во 19 часот.

Каламити Џејн (Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary, 2020)

Во следните денови младата публика ќе има можност да ги проследи играните филмови од поновата продукција, францускиот „АНТОАНЕТА ВО СЕВЕНИТЕ“, француско-луксембуршкиот „ПАТЕШЕСТВИЕТО НА ПРИНЦОТ“ и италијанските наслови „БРАТ МИ БРКА ДИНОСАРУСИ“ и „СТАКЛЕНОТО МОМЧЕ“.

Антоанета во Севените (Antoinette dans les Cévennes, 2020)

Патешествието на принцот (Le voyage du prince, 2017)

Брат ми брка диносауруси (Mio fratello rincorre i dinosauri, 2019)

Стакленото момче (Glassboy, 2020)

Во продолжение погледнете го филмскиот репертоар на Кинотеката за овие денови:

  • 14 јануари, петок, „БИБИ, БОБИ И ЕДНА СНЕШКАСТИЧНА НОВА ГОДИНА“ од 12:00 ч., 13:00 ч. и 18:00 ч.
  • 14 јануари, петок од 19:00 ч., „КАЛАМИТИ ЏЕЈН“
  • 15 јануари, сабота „БИБИ, БОБИ И ЕДНА СНЕШКАСТИЧНА НОВА ГОДИНА“ од 12:00 ч., 13:00 ч. и 18:00 ч.
  • 15 јануари, сабота, „АНТОАНЕТА ВО СЕВЕНИТЕ“ од 19:00 ч.
  • 17 јануари, понеделник, „БИБИ, БОБИ И ЕДНА СНЕШКАСТИЧНА НОВА ГОДИНА“ од  12:00 ч., 13:00 ч. и 18:00 ч.
  • 17 јануари, понеделник „АНТОАНЕТА ВО СЕВЕНИТЕ“ од 19:00 ч.
  • 18 јануари, вторник, „БИБИ, БОБИ И ЕДНА СНЕШКАСТИЧНА НОВА ГОДИНА“ од  12:00 ч., 13:00 ч. и 18:00 ч.
  • 18 јануари, вторник „БРАТ МИ БРКА ДИНОСАРУСИ“ од 19:00 ч.
  • 20 јануари, четврток, „ПАТЕШЕСТВИЕТО НА ПРИНЦОТ“ од 12:00 ч.
  • 20 јануари, четврток, „СТАКЛЕНОТО МОМЧЕ“ од 19:00 ч.