Кика Авеиро за „Јавна соба“: Женското тело е сè уште табу тема (видео)

За случајот „Јавна соба“, својот коментар преку видео го изрази активистката Кика Авеиро која често зборува за перцепцијата на општествот за женското тело.

“Како тоа целото општество си дава за право да одлучува што една жена треба да прави со своето тело?“ прашува Кика. Во видеото таа зборува и за двојните стандарди и како младите да се заштитат од несакани случки.