Андреј Келин, постојан претставник на Русија во ОБСЕ, изјави дека внатрешната политичка криза во Македонија би можела да прерасне во сериозен конфликт.

– Иако е во тек дијалог меѓу лидерите на владејачката и на опозициската партија, не може да се види крајот на кризата. Сериозно страхуваме дека таа може да прерасне во сериозен конфликт – изјави Келин.