Во Гевгелија, во близина на граничниот премин Богородица, ќе се гради уште едно ново луксузно казино. Градежната парцела е веќе продадена и наскоро ќе почнат градежните активности, информираат од Општината.
Во близина на граничниот премин Богородица веќе работат три големи казина, „Аполониа“, „Фламинго“ и „Принцес“, кои обезбедуваат вработување за жителите на општината.