Со еднократно намалување на платата за 30 отсто, казнети се лекарите и персоналот на гинеколошко-акушерското одделение на Клиничката болница во Штип, бидејќи го прославувале дочекот на Нова година, а потоа и на Стара нова година со алкохол и со колачиња во облик на женски полов орган.

Ваква одлука донела дисциплинската комисија, која повела постапка откако фотографии од прославите се појавиле на социјалните мрежи.

Вниманието го привлекоа невообичаените колачи од славеничката маса, а потоа беше забележано дека на фотографиите има и алкохол и пепелник со цигари.

Фотографиите на „Фејсбук“ ги поставила медицинска сестра од гинеколошко-акушерското одделение на болницата, со објаснување дека „и покрај напорниот работен ден, вработените успеале и да прослават“.

Според раководството на Клиничката болница, дисциплинската комисија донела одлука и препорака еднократно да се казнат лекарите и персоналот, кои се фотографирале и овие фотографии ги поставиле на социјалните мрежи.