fbpx

Катастрофална состојбата со снегот и со мразот во областите Голо Брдо и Гора

-

Македонско друштво „Илинден“ од Тирана се огласи со соопштение и со алармантно предупредување дека е катастрофална состојбата со снегот и со мразот во областите Голо Брдо и Гора.

Македонско друштво „Илинден“ ги повика албанската влада и општините да преземат итни и неодложни мерки за да се подобри ситуацијата.

„Ги повикуваат Владата, Општина Либражд, Општина Булќиза и Општина Кукс итно да ги преземат сите неопходни мерки за да се подобри исклучително тешката ситуацијата во областа Голо Брдо и во областа Гора, создадена со врнежите од снег во изминатите денови и исклучително ладното време“, се вели во апелот.

Како резултат на големи врнежи од снег и на ниска температура, сите патишта што го поврзуваат областа Голо Брдо и областа Гора се целосно блокирани, а со денови нема и електричната енергија. Сите села се изолирани и нема доволно резерви на лекови во здравствените амбуланти, предупредуваат и бараат помош од друштвото „Илинден“ од Тирана.

Во Албанија и официјално едно лице се води како починато поради ниската температура.

Во време на војна на европско тло, системот за тревожење во земјава не е функционален

Системот за известување и тревожење во државата не е функционален. Нема сознанија кога сирените за тревога последен пат биле вклучени, а според одговорните лица, тоа се случило пред повеќе...
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
online free course
download xiomi firmware
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free