Канада го ратификуваше Протоколот за членство на државата во НАТО.

– Канада со задоволство го ратификуваше пристапувањето на Северна Македонија во НАТО. Додека славиме 70 години НАТО, со нетрпение очекуваме да ве поздравиме како 30. членка на Алијансата во блиска иднина – објави канадското МНР.

Канада е 18. земја-членка на НАТО која го ратификуваше протоколот.