Даниел Кајмакоски со „Лисја есенски“ на „Евровозија“ ќе настапува под реден број осум на првата полуфинална вечер, која ќе се одржи на 19 мај во Виена, Австрија. Во иста вечер со Македонија ќе настапуваат и Србија, Грција и Албанија.

На првата полуфинална вечер ќе настапуваат:

1. Молдавија
2. Ерменија
3. Белгија
4. Холандија
5. Финска
6. Грција
7. Естонија
8. Македонија
9. Србија
10. Унгарија
11. Белорусија
12. Русија
13. Данска
14. Албанија
15. Романија
16. Грузија

На втората полуфинална вечер ќе настапуваат:

1. Литванија
2. Ирска
3. Сан Марино
4. Црна Гора
5. Малта
6. Норвешка
7. Португалија
8. Чешка
9. Израел
10. Латвија
11. Азербејџан
12. Исланд
13. Шведска
14. Швајцарија
15. Кипар
16. Словенија
17. Полска

Во финалето на 23 мај во „Штатхале“ во Виена, обезбедено место имаат претставниците на Велика Британија, Франција, Италија, Германија и на Шпанија, минатогодишниот победник, домаќините Австрија, и учесникот од Австралија.