По оставката од пратеничката функција на Томислав Тунтев поради негово вработување како директор во Агенцијата за цивилно воздухопловство, во пратеничките клупи седна Рубин Земон.

Местото координатор на пратеничката група на СДСМ ќе го преземе досегашниот заменик, Јован Митревски, а заменичка ќе биде Соња Мираковска од НСДП.

Денеска Собранието ја констатираше оставката на Тунтев без негово образложување.