Денеска во просториите на Министерство за финансии, во 12 часот, ќе се одржи јавна консултација за предлог-буџетот за 2019 година.

„На истата ќе бидат презентирани главните контури на буџетот за 2019 година пред истиот да влезе во владина процедура“, се вели во соопштението на Министерство за финансии.

Собранието вчера го усвои ребаланост на буџетот за 2018 година, со кој, повеќе пари се предвидени за општините.