Правниот факултет на Државниот универзитет во Тетово денеска организира јавна дебата за предлогот за државен испит во високото образование, на која ќе се разговара и за последните предложени законски измени во високото образование.

Министерството за образование и наука соопшти дека очекува квалитетни и конструктувни расправи за предлогот, кој е дефиниран по примерот на голем број земји во Европа.