Екс-министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска пред почетокот на рочиштето за „Титаник“, порача дека мерките за претпазливост што ги има ги почитува и дека нема потреба од построги мерки.

– Мерките за претпазливост ги почитувам, не постои никаква причина да бидат преиначени – рече Јанкулоска.

Јанкулоска која е неправосилно осудена на 6 години затвор во случајот „Тенк“, одземен и е пасошот и мора да се јавува во судот еднаш неделно.. Исто така, и беше издадена мерка забрана за напуштање на живеалиштето, односно Скопје.

Иако судењето за Титаник беше закажано да започне во 9.30 почетокот се одолговлечи бидејќи обвинетите Јанакиески и Божиновски не беа спроведени од затворот во Шутка во судот.