Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, денеска на својот фејсбук-профил објави фотографија со целиот тим во новите простории во кои СЈО се пресели на почетокот на овој месец.

Јанева денеска го објави вториот шестмесечен извештај за работата на СЈО и ги поднесе до судот првите две обвиненија. Едното е за уништување на документација поврзана со опремата од нелегалното прислушување, а другото за насилствата пред Општина Центар во јуни 2013 година.

Денеска е годишнина од именувањето на Катица Јанева за специјална јавна обвинителка и од формирањето на СЈО.