Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, денеска ќе го пушти во употреба патниот правец Негорци – Сременин, Општина Гевгелија.

Јанакиески ќе го пушти во употреба и канализацискиот систем во населеното место Мрзенци, во истата општина.