Изгласана недоверба на Владата на бугарскиот премиер Кирил Петков

Денеска, 22.06.2022 година, нешто по 19 часот по бугарско време ѝ беше изгласана недоверба на владата на премиерот Кирил Петков чиј мандат се окарактеризира со исклучителни напори за решавање на спорот со Северна Македонија, кревање на ветото и одблокирање на процесот на проширување на Европската унија. За недоверба на владата гласаа 123 пратеници, а против … Продолжи со читање Изгласана недоверба на Владата на бугарскиот премиер Кирил Петков