Емина Јаховиќ, Владо Георгиев, Јелена Розга и Џибони се членови на новото жири на „Икс-фактор“. Босанската пејачка Емина Јаховиќ беше член на жирито и минатата сезона, кога победник беше Данил Кајмакоски.

Покрај неа ќе седат српскиот шармер Владо Георгиев, русокосата хрватска пејачка Јелена Розга и легендарниот Џибони.

Шоуто ќе почне на 22 март.