Агрон Буџаку, амбасадор на Македонија во Франција, со указ од македонскиот претседател Ѓорге Иванов е разрешен од функцијата.

Неговата функција како амбасадор во Француската Република завршува заклучно со 4 декември оваа година.

Буџаку за македонски амбасадор во Франција е именуван во 2009 година, откако претходно беше министер за транспорт и врски.