Вчера, засега непознат сторител ги скршил стаклото од излогот и стаклото од влезната врата на изборен штаб на СДСМ во скопското село Инџиково. Според полицијата, се работи на откривање на сторителите.

Во друг инцидент, за кој извести МВР, завчера во општина Ранковце имало проблеми при лепење плакати.

Според полицискиот билтен, независниот кандидат за градоначалник на општина Ранковце, Ивица Тошевски, вчеравечер пријавил дека претходниот ден, додека негови активисти поставувале плакати на автобуските постојки во селата Петралица и Опила, дошол Роберт Симоновски, кандидат за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ и на коалицијата, и не им дозволувал да ги поставуваат плакатите. Тие, сепак, го сториле тоа, а откако вчеравечер Тошевски забележал дека поставените плакати биле искинати, пријавил во полиција.