fbpx

Ископот во Вардар за гасоводот, ќе биде вратен во првобитната состојба

-

Штом ќе завршат градежните активности, местото во Вардар каде што се врши ископот за поставување на гасоводните цевки ќе биде вратено во првобитната состојба, велат од Општина Карпош за „Мета“.

Жителите на Карпош 4 и Влае се жалат дека во тој дел на градот Вардар е ископан, а градилиштето е несоодветно обезбедено, односно опасно за движење.

– Претставници од Одделението за комунална инфраструктура при Општина Карпош излегоа на терен, со цел да се информираат за активностите во однос на изведбата на гасоводот и нивното времетраење иако станува збор за проект кој се спроведува на централно ниво – велат од Општина Карпош за „Мета“.

Раководителот на Инспекторатот за животна средина на Град Скопје, Мирослав Богдановски потврди дека ископот на Вардар се врши за поставување на гасоводна инфраструктура од страна на претпријатието „ГА-МА“.

– Од она што е наша надлежност како Град Скопје утврдивме дека „ГА-МА“ ги поседува сите одобренија за градба, како и водостопанска согласност – изјави Богдановски за „Мета“.

Во однос на реакцијата на граѓаните дека местото е несоодветно обезбедено и заградено, Богдановски вели дека на терен треба да излезе градежна инспекција на Општина Карпош и да утврди дали е тоа така.

Димитар и Тамара победници на денешната десеткилометарска трка на Водно

Димитар Петровски во машка конкуренција, кој истрча 10 километри за 30 минути и 8 секунди и Тамара Јолева Попов во женска конкуренција, која истрча за 41 минута и 11...
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course
download intex firmware
Download WordPress Themes
download udemy paid course for free