Јоцна Лајџи: Приближно 120 милиони долари им биле исплатени на терористичките групи меѓу 2004 и 2012 година

Меѓу 35 и 45 милиони долари зела Исламската држава од откуп, изјави експертот на ОН, Јоцна Лалџи.

Приближно 120 милиони долари им биле исплатени на терористичките групу меѓу 2004 и 2012 година.

Лалџи прецизира дека Ал Каеда на Арапскиот Полуостров, во периодот меѓу 2011 и 2013 година, од откупи добила 20 милиони долари, а Ал Каеда во Исламски Магреб во последните четири години добила уште 75 милиони долари.