Иранските власти денеска погубија 20 ирански сунити осудени за тероризам, за неколку убиства и за загрозување на националната безбедност, јавуваат иранските државни медиуми.

– Тие луѓе убиваа жени и деца. Работеа против безбедноста и убиваа сунитски религиозни водачи во одредени курдски области – изјави јавниот обвинител Мохамед Џавад Монтазери за телевизијата ИРИБ.