Вториот интернационален настан за деловни средби помеѓу фирми од секторот на информациони технологии „Гоу интернешнал – опен иновејшн ин ИКТ“ (Go International – open innovation in ICT”) ќе се одржи денеска и утре во Скопје.

На дводневниот настан ќе учествуваат повеќе од 50 фирми од ИКТ-секторот кои доаѓаат од 13 земји. Фирмите преку одржување деловни средби ќе се обидат да формираат нови интернационални партнерства за освојување нови пазари. Деловните средби ќе се реализираат утре на Скопски саем (Дипломатик сала), со почеток во 11 часот.

Денеска на работилницата на тема „Отворени иновации во ИКТ-секторот“ ќе предава експерт и предавач од Универзитетот од Холандија „Аванс“, Том Спанјард.

Настанот е во организација на Фондација за менаџмент и индустриско истражување и е поддржан од Централноевропската иницијатива (CEI) и од Мрежата на бизнис-можности (Enterprise Europe Network.)