Инстаграм го надополнува “Instagram Live” со “Live Rooms”

Фото: Инстаграм

На први март на блогот на Инстаграм беше објавено дека додаваат нова функционалност на веќе постоечката опција „Live“. Оваа нова опција се однесува на бројот на луѓе со коишто можат корисниците да разговараат во живо. Досега само двајца можеа да вршат пренос во живо додека со новите „Live Rooms“, а сега бројката се зголемува на четири. Покрај тоа, заедно со оваа опција се воведуваат и уште неколку мали безбедносни мерки.

„Се надеваме дека со удвојувањето на Live ќе отвориме повеќе можности за креативност“, велат од Инстаграм за овие новости.

Соопштението во целост можете да го прочитате овде.