Граѓанската иницијатива „Да ја спасиме Попова Шапка“ ќе изготви конкретни барања, за да се решат актуелните проблеми на Попова Шапка, кои ќе ги пратат до Владата и до премиерот.

Тие предвидуваат да постават ултиматум за исполнување на овие барања, бидејќи сметаат дека до денес не се преземени потребните чекори за решавање на оваа прашање преку дијалог и средби, известува „Порталб.мк“.

По средбата со граѓаните и невладиниот скетор, за денес најавија прес-конференција на која ќе ги објават нивните барања.

„ЕЛЕМ турс“ која стопанисува со скијачкиот центар, најави отворање на сезоната во недела со бесплатно скијање, но таа почна неславно. Ски-лифтот „Тетекс“, работеше по принципот тргни-застани, за потоа по еден час, целосно да прекине со работа, по што скијачите беа приморани со скиите на рамо да ги качуваат терените.