И кога првпат во својот мандат се осмели да изгради градинка, Андреј Жерновски ја изгради фушерски, изјави на денеска на прес-конференција Илија Илијовски од ВМРО-ДПМНЕ.

Илијовски вели дека градинката која чини 2 милиони евра уште веднаш почнала да покажува знаци на неквалитет.

– Плочникот во дворот веќе е целосно руиниран и уништен. Автомобили поминуваат и се паркираат врз него секој ден. Се полни со вода и при најмал дожд. Мрзливиот и алчен Жерновски, народните пари ги расфрла без мера. Неквалитетни боемски улици од 1,2 милиони евра, скапи тамбураши, скапи диџеи кои не настапуваат, неквалитетна реализација во градинка, огромна сума на пари за училиште кое не е изградено – вели Илијовски.

Според него, тоа е начинот на работа на, како што рече, мрзливиот и алчен Андреј Жерновски и додаде дека Општина Центар има најмалку капитални проекти од сите општини.