Директорот на „Иксбокс“,Фил Спенсер, минатата недела изјави дека е крајно време малку посериозно да се поразговара за играње на компјутер. Ако новата апликација за „иксбокс“ е нивната идеја, тогаш љубителите на компјутерски игри нема да бидат многу воодушевени.

Екипата на „Врџ“одлучи да си поигра со верзија која се појави и дозна дека апликацијата „иксбокс“ е појдовна точка за екосистемот „иксбокс“. Достапни се достигнувањата, листата на пријатели, листата на активности, како и продавницата „Иксбокс“.

Покрај тоа, оваа верзија го поддржува „кортон“, верзијата на „сири“ на „Мајкрософт“, која е достапна на мобилните уреди со „виндоус“.

„Мајкрософт“ во јануари треба да открие повеќе детали за оперативниот систем „виндоус 10“, а што Спенсер ќе има да им соопшти на љубителите на компјутерски игри, ќе видиме по презентацијата.