Паметниот телефон „HTC one M9“ ќе има 64-битен процесор и одлични камери на предната и на задната страна.

Според најновите информации, уредот има 64-битен осумјадрен процесор „snapdragon 810“ и работна меморија од три гигабајти.

Покрај ова, „Ха-Те-Це“ се откажува од конфигурацијата „DUC camera“ која е присутна кај паметниот телефон „HTC one M8“ и наместо тоа се одлучи за предна камера од 13 и задна камера и од 20,7 мегапиксели.

Гласините за екран „quad HD“ не се точни, бидејќи „HTC one M9“, според новите информации, ќе има петинчен екран со резолуција од 1920×1080 пиксели.

Уредот ќе користи оперативен систем 5,1 „лолипоп“, а ќе има и „освежена“ верзија на корисничкиот интрефејс „сенс“. Се очекува дека новиот телефон ќе биде претставен во март.