Еврокомесарот за проширување и добрососедска политика, Јоханес Хан ја поздрави ратификацијата на договорот од страна на Собранието.

– Ова е првиот чекор од многу други кон целосна имплементација. Верувам дека сите политички лидери ќе покажат лидерство и храброст за следните чекори – напиша Хан на неговиот твитер-профил.