Премиерот Никола Груевски, денеска ги посети тетовските поплавени села Теарце и Порој, кaде заедно со министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски посетија санирањето и проширувањето на коритото на Поројска река. Ги посетија и поплавените домови во селото Доброште, каде ветија што поскоро обештетување на загрозените од поплавите.

Попладнево Груевски беше на почеток на реконструкција на локалниот пат во село Непроштено, кој е во должина од 1.300 метра. Тој изјави дека овој пат не бил во програмата на Владата, туку неговата реконструкција е по барање на жителите ова село. Според Груевски патот целосно ќе биде реконструиран за четири месеци, а најави и реконструкција и надградба на локалните патишта во селата Слатино и одри кој припаѓаат во општина Теарце.

За селото Непроштено, Груевски вети и ново монтажно основно училиште за учениците по македонски наставен јазик.