Нов оглас за вработување на персонал за Итната медицинска помош ќе биде објавен до крајот на декември, информираше премиерот Никола Груевски.

Тој рече дека ќе бидат вработени 181 лице, 76 лекари, 25 медицински сестри и 80 возачи.