Премиерот Никола Груевски денеска по телефон разговараше со својот бугарски колега Бојко Борисов

Премиерот Никола Груевски денеска по телефон разговараше со својот бугарски колега Бојко Борисов, при што му го честиташе изборот за премиер, објави бугарската новинска агенција.

Груевски истакнал дека очекува односите меѓу двете земји да останат добри.

– Ние имаме постигнато многу заедно, а се надевам дека и во иднина ќе работиме во интерес на двете соседни земји – рекол Груевски, пренесува БНА.

Двајцата премиери се согласиле следната година да одржат и официјална средба.