Никола Груевски, Зоран Ставрески и Гордана Јанкулоска ќе бидат првите тројца сведоци што ќе ги предложи ВМРО-ДПМНЕ на Анкетната комисија за прислушувањето.

Ова денеска, пред почетокот седницата на комисјата, го изјави пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ и члун на комисијата, Антонио Милошоски, кој рече дека во интерес на работата ќе побараат сведочењата да се одвиваат на затвотрени седници.

– Со нивните искази се надевме дека ќе придонесат во работата на комисијата – изјави Милошоски.