Како лидер на партија имам одговорност дадените ветувања кон граѓаните да бидат реализирани и затоа ќе продолжам да ги следам реализациите на проектите што сме ги ветиле и ќе продолжам тоа да го правам, изјави денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски откако за време на увидот на реконструкцијата на Офицерскиот дом повторно беше прашан во какво својство ги врши увидите на објекти во градба.

Груевски во петокот на новинарско прашање одби да одговори во кое својство врши увид во објектите, но денеска, два дена подоцна реши да појасни дека тој е ги дава ветувањата, ја потпишува партиската програма и дека ќе се грижи секој проект да се заврши навреме. Тој истакна дека и и понатаму ќе продолжи со следење на реализацијата на ветените проекти.

– Инаку, што се однесува до СДСМ и некои медиуми блиски до нив, најдобро би било за нив јас да не се појавувам, да ме снема. Знам дека тие најмногу го Никола Груевски.