Грозев: Руски воени разузнавачи вклучени во труењето на Скрипаљ со години роварат низ Европа

Група од околу 30 луѓе, припадници на Управата за воено разузнавање на Генераштабот на оружените сили на Руската федерација (порано позната како ГРУ) со години се занимава со дестабилизирачки активности во Европа и на Балканот, вклучувајќи и убиства. Ваквото обвинување во утринската програма на бугарската телевизија „бТВ“ стаса од устата на Христо Грозев, новинар кој … Продолжи со читање Грозев: Руски воени разузнавачи вклучени во труењето на Скрипаљ со години роварат низ Европа