fbpx

ГРОМ: Одлуката на Иванов ќе нанесе огромна штета врз правниот поредок

-

Граѓанската опција за Македонија денеска соопшти дека не се согласува со одлуката на претседателот Ѓорге Иванов да се прекинат судските процеси кои се водат против политичари.

Според ГРОМ, секој кој го прекршил законот треба да биде санкциониран, без разлика дали е член на власта или на опозицијата.

„Ако оваа одлука е донесена без консултации со политичките партии и со меѓународната заедница, истата ќе нанесе огромна штета врз правниот поредок во Република Македонија, како и врз функционирањето на правната држава. Уште повеќе, со ова сериозно ќе се разниша довербата на граѓаните на Македонија во институциите на системот и во политичките партии во целина“, стои во реакцијата на ГРОМ.

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy free download
download huawei firmware
Download Nulled WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=