Министерството за внатрешни работи информира дека до граничните служби на граничните премини „Стар Дојран“ и „Меџитлија“ од страна на грчката гранична служба од граничните премини „Дојрани“ и „Ники“, а во врска со новите протоколи на грчката влада за рестрикитивни мерки за ковид-19, доставено е известување дека грчките гранични премини „Дојрани“ и „Ники“ ќе бидат целосно затворени за сообраќај до 15 август (сабота).

„Сите патнички и товарни моторни возила што планираат да остварат влез и
излез од и во Грција до наведениот период, тоа ќе може да го остварат на
грчкиот граничен премин „Евзони““, се вели во соопштението на МВР.