Креирањето хајки, измислувањето афери и манипулациите се силна страна на СДСМ, но тоа нема да им донесе придобивки на граѓаните ниту на краток, ниту на среден, ниту на долг рок, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСМ.

„Антиреформската влада на СДС нема да може бесконечно да користи кредити употребувајќи го зборот „ќе“. Граѓаните очекуваат минимална плата од 16.000 денари, а просечна од 30.000 денари. Граѓаните очекуваат и зголемени пензии, а специјалистите плата од 100.000 денари. Граѓаните очекуваат нови 500 километри автопат“, стои во соопштението на опозициската партија.

Оттаму велат дека граѓаните знаат што направила ВМРО-ДПМНЕ додека ја водеше владата и затоа партијата победила на десетте последни изборни циклуси.

„ВМРО-ДПМНЕ успеа да отвори повеќе од 160.000 нови работни места и да ја намали невработеноста на 23 отсто. Факт е дека владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ на земјоделците им додели повеќе од 1 милијарда евра во субвенции, на пензионерите им ги зголеми пензиите, воведе минимална плата со прогресивен проектиран пораст. СДС ќе треба да одбере дали има капацитет и ќе се обиди да се приближи на овие достигнувања или ќе се занимава само со ВМРО-ДПМНЕ, оставајќи им ги на граѓаните само ветувањата“, велат од партијата.