Изборниот штаб на СДСМ во село Криволак вчера бил оштетен, а на куќа во истото село бил испишан и заокружен бројот 13 и напис ВМРО, информираат од МВР.

„Вчера, во 7.15 часот, во полициската станица во Неготино, пријавено е оштетување на штаб на СДСМ лоциран во село Криволак, на кој се испишани графити со навредлива содржина. Исто така, околу 9 часот е пријавено дека на куќа, сопственост на М.Ј. (70) од село Криволак, од страна на непознато лице е испишан и заокружен бројот 13 и натпис ВМРО“, пишува во полицискиот билтен.