Градинката „Раде Јовчевски Корчагин“ вчера го прослави патрониот празник. Децата пред присутните, меѓу кои беше и градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, изведоа пригодна програма.

Градинката „Корчагин“ прослави 68 години постоење.