Град Скопје им додели признанија на најдобрите спортисти, тренер и екипа за 2015 година.

Најуспешни 10 спортисти во сениорска категорија се Игор Стефановски-Иџе, Мартин Несторовски, Евгениј Поп-Ацев, Ненад Манојловски, Стојанче Стоилов, Баже Илијоски, Јасин Реџелари, Стефани Тодорова, Бобан Грнчаров и Наташа Стефановска.

Најуспешни пет спортисти во младинска категорија се Петар Заборски, Сара Ристовска, Моника Пендароска,  Елмедин Сејфулау, Бобан Илиоски.

Најуспешен тренер за 2015 е  Мирче Јанушевски од карате клубот „Металург“.

Најуспешна спортска екипа од Скопје е женскиот ракометен клуб „Вардар“.

Најуспешен спортист – странец кој настапува во екипа од Скопје е Арпад Штербик од ракометниот клуб „Вардар“.

Најуспешен спортист во категоријата на лица со посебни потреби е Марио Мицковски.