Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се намалуваат во просек за 0,69 проценти, информираат од Регулаторна комисија за енергетија.

„Малопродажните цени на бензините „еуросупер БС-95“ и „еуросупер БС-98“, како и малопродажната цена на „еуродизeл“ се намалуваат за половина денар. Со тоа, цената на „еуросупер БС-95“ ќе изнесува 57 денари за литар, на „еуросупер БС-98“ 59 денари за литар, додека малопродажната цена на дизелот ќе изнесува 49 денари за литар,“ се вели во соопштението на РКЕ.