Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука за намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во прoсек за 5,56 проценти.

Mалопродажните цени на бензините „еуросупер БС-95“ и „еуросупер БС-98“ се намалуваат за три денари за литар. Новата цена на „еуросупер БС-95“ ќе изнесува 64 денари, а на „еуросупер БС-98“ 66 денари за литар.

Малопродажните цени на дизелот и на екстра-лесното масло се намалуваат за 2,5 денари, па така дизелот ќе се продава за 56 денари, а екстра-лесното масло за 45 денари за литар.