На скопските улици и околу институциите, претпладнево граѓански активисти со џиновски уши и очи „ѕиркаа“ и „прислушуваа“.

Оваа т.н. герила-акција се случуваше пред Владата, пред новата зграда на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ, пред неделникот „Фокус“, Хелсиншкиот комитет за човекови права, Општината Центар, ЕУ Инфо центарот …